Пектиназа
Пектолітичний фермент
Пектиназа (полігалактуроназа, пектолаза) - пектолітичний фермент для гідролізу (розщеплення) рослинних полісахаридів (пектинових речовин). Ці речовини зазвичай містяться в рослинах не у вільному вигляді, а у вигляді складного комплексу, відомого під назвою протопектин.
Пектинові речовини утворюють гелеобразную масу і утримують сік, перешкоджаючи його відділенню. Особливо складно отримати соки без м'якоті із сировини з високим вмістом пектину (сливи, агрус, чорна смородина, айва тощо).
Пектиназа - ефективно застосовується для збільшення соковіддачи та поліпшення фільтрації при віджиму, а так само для освітлення соків та виноматеріалу.
Основні області застосування ферменту
- Виробництво соків, фруктових пюре і желе.
- Виноробство і виробництво лікеро-горілчаних виробів.
- Виробництво кави та кавових концентратів.
- Отримання пектину з низьким вмістом метокси.
Особливості застосування
- Дозування залежить від сировини і технологічного процесу. Середньозважене дозування 50-100 г на 100 л соку.
- Для збільшення соковіддачи препарат вноситься в віджатий макуха і відстоюється перед остаточним віджиманням.
- Робочий температурний діапазон: 20-60 °С. Оптимальний діапазон дії: 35-45 °С.
- Робочий рН 3,0-6,0. Оптимальний діапазон дії рН 4,0-4,5.
- Препаративна форма:
- Рідина, порошок.
- Упаковка:
- Пакет Zip-Lock: 1кг;
Банка пластикова: 100г;
Пластикова каністра: 1, 5, 20л;
Флакон ПЕТ: 200мл. - Умови зберігання:
- Зберігати за температури від -25 °С до + 20 °С в сухому, захищеному від прямих сонячних променів місці.
- Термін придатності:
- 12 місяців.